top of page
Natural Medicine

Over Ayurveda - de oude wetenschap

Ayurveda is een traditioneel kruiden-, natuurlijk geneessysteem dat al 5000 jaar in India wordt beoefend. Het woord Ayurveda is afgeleid van het Sanskriet.Ayoubetekent leven enVedabetekent wetenschap. 
Ayurveda is de wetenschap van het leven die ons leert om een evenwichtige, natuurlijke, harmonieuze staat te leven. Het leven volgens Ayurveda is een conglomeraat van vier onderling afhankelijke componenten, namelijk het lichaam (Shareera), de zintuiglijke en motorische faculteiten (Indriya), de geest (Satva), en  de ziel (Atma). Een gezond leven vereist een perfecte  complementaire ondersteuning van al deze factoren en dus omvat het begrip gezondheid fysieke, mentale, zintuiglijke en spirituele domeinen.
Hoofddoel van Ayurveda Science is 
SWASTHASYA SWASTHYA RAKSHANAM ATURASYA VIKARA PRASHAMANAM
wat betekent dat Ayurveda gericht is op het behouden van een goede gezondheid bij gezonde personen en gericht is op het genezen van de persoon die ziek of ziek is.
Wanneer we Ayurveda Lifestyle volgenDinacharya(aanbevolen dagelijkse routine) enRitucharya(Seizoensgebonden routine) het zal ons ondersteunen om een gezond leven te bereiken. Ayurveda geeft richtlijnen voor ons allemaal over eten, yoga asana's, meditatie met behulp van deze richtlijnen die al 5000 jaar worden beoefend en bewezen.Ayurveda is de enige wetenschap van medicijnen en medische behandelingen zonder bijwerkingen en alleen bijwerkingen.

bottom of page